Per què és única?

A la Vall de Camprodon, la trumfa o patata s’ha cultivat des d’antic amb magnífics fruits i com a reflex d’una economia de subsistència.

díptic_trumfa

A la Vall de Camprodon el clima és rigorós, i l’alçada i les característiques del sòl fan que les trumfes tinguin un creixement lent i estiguin força temps a la terra, acumulant nutrients i qualitats organolèptiques

La trumfa és un aliment molt nutritiu, força equilibrat i ric en Vitamina C. Està constituïda per tres parts d’aigua i una de sòlids.

La trumfa és un cultiu d’estiu que dóna els seus fruits a finals d’agost i durant el mes de setembre; només s’obté una collita a l’any i el seu sabor es inigualable. Per preservar aquestes qualitats, cal conservar-la en un ambient fosc, fresc i sec.

A la Vall de Camprodon hi cultivem la varietat Kennebeck, que permet tota mena d’aplicacions culinàries. Les calories que ingerim depenen sobretot de la manera com les cuinem i no tant de la seva pròpia naturalesa.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Comandes

Marc Pastoret - mòbil 625 569 326

Més informació, entrant a les imatges

Formem part de la marca de garantia “Producte del Ripollès”

Distintiu de Productes de la Terra: també ens trobareu a la gastroteca.cat

%d bloggers like this: