A la Vall de Camprodon, la trumfa o patata s’ha cultivat des d’antic amb magnífics fruits i com a reflex d’una economia de subsistència.
A la Vall de Camprodon el clima és rigorós, i l’alçada i les característiques del sòl fan que les trumfes tinguin un creixement lent i estiguin força temps a la terra, acumulant nutrients i qualitats organolèptiques.
La trumfa és un aliment molt nutritiu, força equilibrat i ric en Vitamina C. Està constituïda per tres parts d’aigua i una de sòlids.
La trumfa és un cultiu d’estiu que dóna els seus fruits a finals d’agost i durant el mes de setembre; només s’obté una collita a l’any i el seu sabor es inigualable. Per preservar aquestes qualitats, cal conservar-la en un ambient fosc, fresc i sec.
A la Vall de Camprodon hi cultivem la varietat Kennebeck, que permet tota mena d’aplicacions culinàries. Les calories que ingerim depenen sobretot de la manera com les cuinem i no tant de la seva pròpia naturalesa.
Debats
Encara no hi ha cap comentari.